«MyFitnessPal er en app som jeg har brukt lenge og har vært utrolig nyttig for å komme meg ned i vekt. »

Det utrolig kule med appen er at den har en enorm database med forskjellige matvarer, retter og drikker. Så det er nesten en lek å føre kalorier, og det eneste du må ha er en vekt for å måle hvor mye ting veier dersom det ikke står på emballasjen.
Hvis du fører inn høyde, alder, aktivitetsgrad og vektmål så sier den i fra om hva du trenger hver dag for å gå ned i vekt, og hvordan du ligger an så langt. Den har også en morsom funksjon der den forteller deg din forventede vekt om fem uker, gitt at du er ærlig. Etter juletiden fortalte den meg for eksempel at jeg hadde mye løping i vente etter flere dager med utrolig gode middager.

Med en strekkodeleser kan du enkelt skanne inn det du har kjøpt i butikken og du har også muligheten til å lagre retter du lager hjemme. En veldig fin fordel med systemet er at du kan finne ekvivalenter til det alle meste, i den enorme databasen. Om du spiser en rett ute, men du finner ikke ut på restauranten hvor mye den inneholder, kan du søke opp retten i systemet og få opp hva tilsvarende retter inneholder hos andre restauranter. Her må man alltid ta litt forbehold ettersom noen varianter av rettene kan ha urealistisk lave eller høye mengder kalorier, men det er et godt utgangspunkt for å få oversikt over hva man får i seg. I tillegg er det ofte mange alternativer å velge mellom. Jeg har en tommelfingerregel: i tilfelle tvil går jeg alltid for det valget som inneholder mest kalorier.

Det å bruke appen krever noe selvdisiplin og en vekt, men så lett som denne er å bruke har du ingen unnskyldning til å la være å holde oversikten over kostholdet. Gratisversjonen av appen gir deg alt det du trenger, men du har også muligheten til å oppgradere om du vil ha det lille ekstra. Du kan lese mer om den på https://www.myfitnesspal.com/nb
Appen er tilgjengelig tilgjengelig for android-, iphone- og windows-telefoner.