«Det å starte med trening er enklere enn det du tror, men kan by på noen utfordringer. »

Ikke bare må du omlegge hvordan du håndterer kostholdet, men du må motivere deg til å være aktiv i tillegg.
Det som hjalp meg var å ikke prøve å være supermosjonist og treningsgal med en gang. For hver gang jeg gjorde det endte jeg opp med dyre støttemedlemskap i forskjellige studioer, ingen progresjon og lite motivasjon. Mye fordi at det er ganske hardt å starte for full musikk, og hardere å oppnå noe progresjon. I beste fall går du ned en kilo og går opp to en uke etter, i verste fall får du en skade.

Etter mye prøving og feiling gjorde jeg en enkel ting. Jeg sa opp treningsstudio-medlemskapene mine, og gikk meg en tur.
Jeg startet med to turer i uken som varte i en time, uansett vær. Regn, snø, sol eller vind, den turen gikk jeg uansett. Da blir det en vane, det er ikke mye vits i å trene om man lar seg stoppe av dårlig vær.  En time to ganger i uken er også helt overkommelig, og siden det var rolige turer så var terskelen veldig lav. Jeg benyttet sjansen til å høre på noe fine lydbøker og få meg litt frisk luft.

Etter hvert, når jeg merket at dette gikk helt utmerket, begynte jeg å gå turene så raskt jeg kunne, og økte frekvensen til tre ganger i uken. Igjen, uansett vær og uansett hvor sliten eller demotivert jeg var. Og etter to måneder med dette, så ble det en vane. En veldig hyggelig vane som gjorde at jeg kort tid etter begynte å gå turen så fort jeg kunne, før jeg tok til å jogge.
I først omgang jogget jeg litt og gikk resten. Etterhvert så økte jeg lengden på joggingen, før jeg til slutt greide å jogge det jeg tidligere bare hadde greid å gå.

Men det kommer vi tilbake til, poenget er at start i det små for å oppnå det store. Og det kan du også få til.
Ikke start med å kjøpe dyre sportsklær og sett av sted, start heller med å ha det hyggelig og nyt det å bevege deg. For det gir deg en følelse av mestring, og blir en god vane du skal bygge på senere. Jeg kan forøvrig anbefale http://www.audible.com for engelske lydbøker og https://www.storytel.no for norske. Om du heller vil høre på musikk har man alltids Spotify og lignende tjenester. Gå en tur eller to i uken i en periode og du vil merke at det egentlig ikke var så vanskelig, og så kommer du gjennom bøkene du hadde planer om å lese men kanskje aldri kom til.