«Gode podcaster kan gjøre en kald, kjedelig tur til en spennende opplevelse.»

Tidligere har jeg snakket om verdien av lydbøker her http://sannpasse.no/2016/01/starte-med-trening-forste-skritt/ , men podcaster har den fordelen at de er gratis, og veldig lett tilgjengelig.

Så her har jeg en liten liste med mine favoritt podcaster for rolige langturer. Jeg dropper de mest kjente som Serial, Uløst og de som har blitt dekket mer en nok i alle nettaviser som finnes.

The Infinite Monkey Cage:
Et populærvitenskapelig program fra BBC med den britiske astrofysikeren Brian Cox og komikeren Robin Ince. De inviterer vitenskapsfolk og komikere for å snakke om vitenskapelige temaer på en morsom og lett forståelig måte. For eksempel når er egentlig et jordbær dødt, er tilfeldigheter tilfeldige og er et fingeravtrykk faktisk unikt?

Du finner podcastene her:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b00snr0w

BBC-dokumentarer:
BBC har korrespondenter og reportere over alt i verden, og derfor er podcast-arkivet deres enormt. Her finner du dokumentarer og reportasjer fra hele verden om alle tenkelige temaer. Hvordan fungerer smugling i latinamerika, hva er framtiden for internettet og møt en fange som må fungere som advokat for sine medfanger i Kenya.

Du finner podcastene her:
http://www.bbc.co.uk/programmes/p02nq0lx/episodes/downloads

Sawbones:
Ekteparet McElroy setter seg ned for å prate om alle de merkelige, rare og dumme måtene mennesker har prøvd å reparere hverandre på gjennom tidene. Her kan du for eksempel bli kjent med kanskje verdens kjipeste jobb: nemlig diabetesdiagnostiker. Jobben hans var å smake på andres urin og kjenne etter om det smakte søtt, for det var slik man testet for diabetes for mange hundre år siden.

Du finner podcastene her:
http://www.maximumfun.org/shows/sawbones

P3 dokumentar:
P3 dokumentar tar for seg ung norsk virkelighet gjennom både tekst, bilder og lyd. Lydversjonen av dokumentarene finnes som podcast i over hundre episoder, og er litt kortere i formatet enn NRKs øvrige radiodokumentarer. Her kan du høre om alt fra Anders som dro fra Hønefoss til Bangkok og ble tv-stjerne til Oskar som en dag bestemte seg for å gå til Marokko.

Du finner podcastene her:
http://p3.no/dokumentar/podkast/

Med noen gode podcaster i mobilen din så vil du merke at turen ikke er lang nok, så her er det bare å sette i gang å laste ned, få på seg skoene og sette av sted.