«Tenk om folk skriker: der kommer feitebollen som tror han kan trene. Mange lider av treningsfrykten, men det finnes en enkel løsning på problemet.»

Treningsfrykten er det mange som lider av, spesielt de som er eller har vært større en gjennomsnittet. Jeg har snakket med flere som nevner at det er hovedgrunnen til at de for eksempel ikke vil delta i løp, eller i det hele tatt trene offentlig.

Nå snakker jeg ikke om frykten for å være fysisk aktiv, men frykten for å bli gjort narr av mens man trener, eller rett og slett for å drite seg ut.

Jeg kjente på den frykten rett før mitt første løp: ”tenkt om jeg faller”, ”tenk om de ser på meg og ler”, ”tenk om folk skriker: der kommer feitebollen som tror han kan trene. ”. Alt dette suser gjennom hodet dagen før dagen, og er ikke verken hyggelig eller produktivt.

Min løsning var å grave ned treningsfrykten så langt ned jeg kunne dagen før, og heller se en film og ta seg en veldig rolig løpetur (er ikke vits i å bil støl  dagen før et løp).

Det er jeg egentlig veldig glad for at jeg gjorde, for sekundet jeg startet med å løpe så forsvant alt som het tvil og frykt. Det var bare løpet som sto i fokus og hjelpes så deilig det var.

Som bringer meg til mitt råd, grav ned den treningsfrykten og kast deg av sted, for sekundet du starter så ser du hvor ubegrunnet frykten er. For når det kommer til å se teit og rar ut så finnes det knapt bedre steder være det enn som en jogger. For joggere har virkelig ikke tid til å se på deg, de prøver å holde seg på beina, og de som har tid gir deg et vennlig smil eller et vink.

I tillegg, det er ingen som ser bra ut når de trener, det finnes dog mange som tror de ser bra ut og det er jo helt greit det.

Så lenge de ikke kommer med slengbemerkninger, gjør narr av folk som gjør så godt de kan eller oppfører seg som idioter. Den type mennesker hater jeg, og er folk som aldri burde slippes inn i treningsstudioer. Det er den type mennesker som ødelegger så alt for mye for folk som virkelig kunne ha trengt å komme seg i form, men selvtilliten ikke er på plass.

Derfor kast deg ut idet, for med en gang du gjør det så vil du se hvor gøy det faktisk er.  Om du er nervøs for å i det hele tatt starte med å f.eks jogge, send meg en melding, eller en kommentar. Jeg har ingenting imot å ta en løpetur med andre, om det kan hjelpe deg å se lyset jeg så.