«Pokemon Go kan bli for trening, det man tror Harry Potter har vært for lesning» 

Jeg har snakket mye om motivasjon og enkelheten rundt det å komme seg ut og nyte vær, omgivelser og trening.
Nå har det kommet enda en ting som kan øke treningsgleden, om du er en nerd vel og merke: Pokemon Go.

Ja, du leste riktig, Pokemon Go er fabelaktig for deg som vil komme deg i form.

Om du ikke har fått det med deg, Pokemon Go tar de tradisjonelle pokemonspillene inn i den virkelige verden. Målet er som alltid å fange de utall forskjellige monstrene. For å spille beveger du deg i virkeligheten som igjen beveger figuren din i spillet. Dette skjer ved at spillet bruker mobilens GPS for å registrere hvor du befinner deg,  og ulike geografiske steder kan skjule nye Pokemon og nyttige gjenstander.

Om du finner en Pokemon, aktiveres mobilens kamera og blandet grafikk til spillet med omgivelsene kameraet fanger opp slik du ser i bildet under.

Fra spillet Pokemon Go

Gjenstandene du trenger for å spille er spredt i nærheten av statuer, kollektivstasjoner, bygninger og andre steder i den virkelige verden..

Men hvordan kombinerer du dette med trening?

Skal du få mest mulig ut av spillet, så trenger du å besøke så mange punkter som mulig.
Med andre ord, desto raskere og lengre du går eller jogger desto flere gjenstander og pokemoner vil du finne.
Du går raskere opp i nivå i spillet, og dermed har du gode insentiver for å holde tempoet oppe under treningen. Dette kan for eksempel være en morsom måte å gjennomføre en intervalløkt på, der du alternerer mellom å gå og jogge mellom punkter.

I tillegg til å fange Pokemon, kan du få egg som klekker nye Pokemon. For at de skal klekke, må du gå en bestemt distanse, som regel mellom to og fem kilometer. Jeg har testet om spillet ser på ren endring i posisjon, altså at du tar banen i same strekning, som gyldig, men det gjør den ikke. Dermed må du fysisk gå, så hvorfor ikke få det meste ut av det.

Her er det forøvrig bare fantasien som setter grensen, poenget er å bevege seg.

Det er også noe som gjør meg så glad for denne nyvinningen. Det kan få mange unge og eldre, som ellers ikke har noe motivasjon eller ønske om å være aktive, til bevege på seg. Spillet kan motivere dem til å ta beina fatt å dra av sted for å fange noen rare dyr som bor inni en ball. Jeg vet at jeg har kost meg glugg ihjel. Jogging har sjeldent vært så underholdende.

Spillet kommer snart til Norge. I mellomtiden kan du se hvordan du kan tyvstarte her:

https://www.p4.no/det-gode-liv/teknologi/slik-kan-du-fa-pokemon-go-til-din-telefon-allerede-na/artikkel/666213/ (For iPhone og Android)

http://www.macworld.co.uk/how-to/iphone/how-get-pokemon-go-on-iphone-in-uk-ios-3642992/ (For iPhone på engelsk)

http://www.pcadvisor.co.uk/new-product/game/how-get-pokemon-go-uk-install-pokemon-go-uk-complete-guide-pokemon-go-3625388/ (for Android på engelsk)