«Treningsresultatene: Det tar tid å gå fra pølseibrød-gud til gresk gud.»

Når du har kommet godt i gang med treningen er det lett å fokusere på de framtidig treningsresultatene, og ikke det du har oppnådd allerede.  Dermed går du glipp av litt egoboost, som du strengt tatt fortjener. Egoboost som også vil hjelpe på motivasjonen der du svetter av sted inn en sunnere framtid.

Den enkleste måten å se treningsresultatene dine på er nok å spare på klær som passet deg når du var på ditt største. Det er ingenting bedre enn å oppleve at det som før var en kondomdress, nå har blitt til et telt. Eller at du nå kan kjøpe enda flere typer klær – det er som kjent like stor variasjon i store størrelser som du finner mellom Marcus og Martinus-sanger.

Les også: Ikke glem at trening også er ernæring.

En annen ide er å ta et bilde før du starter å trene. Da har du et nullpunkt å sammenligne deg med, og som sier noe om progresjonen din. Husk bare at vekten går ned raskest i starten, og tregere lengre fremme. Det motsatte kan sies om muskler, her tar det tid før du ser de store resultatene.

Du har også mer tekniske verktøy som vekt-måling, BMI og måling av midje med mer.
BMI kalkulatorer finner du over alt, som for eksempel melk.no.

Bare vær obs på at å sjekke hver dag gir deg ikke noe verdi. For det tar tid å gå fra pølse-i-brød-gud til gresk gud. Alt for mange står på vekten hver dag, i håp om å gå fra 100 til 80 på to dager.
Det du bør gjøre er å veie deg rundt en til to ganger i måneden, på samme tidspunkt hver gang.

Husk også at vekt-målinger ofte ikke tar hensyn til hvilken del av vekten som kommer fra muskler og hva som kommer fra fett. Trenger du den type presisjon bør du oppsøke et mer profesjonelt tilbud, i samråd med for eksempel legen din.

Jeg har gått ned seks nummere i størrelser, og har gledet lommeboken til Dressmann-butikken jeg pleier å handle på. Som bringer meg til en siste ting når det kommer til treningsprogresjon.
Vær tålmodig med innkjøpet av nye klær.
Er du godt i gang så er det fristende å kaste hele garderoben når du går ned et nummer, men det er lite vits i å gå til storinnkjøp om du planlegger å gå videre ned. Den eneste du da gleder er butikken, eller Fretex.

Selvfølgelig, du kan sy inn om du evner det. Er du som meg og kan kun sy abstrakt kunst, så blir det nok butikken på deg.